google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Добрата воля е сериозна ежедневна задача!

Щом съм аз, значи съм добър. Щом го мисля, значи е така. Щом го искам, значи си струва. Щом е мое, значи е добро. Така ли е всъщност!? Или е форма на само-заблуда. Митът за нас самите като добри и полезни хора. Следва да бъде разбиран, изследван и оспорван. Ясен Николов ни води към по-истинските вътрешни нива на добрата воля. На практика. Не само на теория.

 

 

Колко често отказваме да признаем, че сме сгрешили, че сме били неинформирани и сме постъпили неправилно към другите? Всичко това е ригидност и отказ да се променим. Не смяната на състоянието е трудна, а отказа от нея.

За да се учим и развиваме пълноценно, имаме нужда да бъдем искрени със себе си и да не се страхуваме да разобличаваме слабостите си. Когато ги осветим спокойно и с достойнство, те губят силата си и се освобождават.

Това е ежедневен процес и наградата е голяма!

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела