google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Оставаме в България! Успяваме в България!

Оставаме в България! Успяваме в България!

През месец март Фондация Деца на България и приятели най-накрая пристъпи към реализация на една своя стара и близка на сърцето ни инициатива.

ДА ОСТАНЕМ В БЪЛГАРИЯ!
ДА Й ПОМОГНЕМ ДА ПРОСПЕРИРА!

 

По неофициални данни за последните 25 години страната ни е изоставена от над 2 000 000 души. Ние вярваме, че всеки има право на добър живот и достъп до равни и свободни възможности.
Но от друга страна вярваме, че не е необходимо да се прехвърляме отвъд океана или в западноевропейските ни столици, за да се фокусираме върху добродетели като:
– лична инициатива,
– упорство и постоянство,
– дисциплина и фокус,
– свобода в изразяването,
– изобилие и финансова стабилност,
– растеж и принос.

Естествено, че има страни, в които тези ценности са залегнали не просто в учредителни административни или законодателни декрети, но и в самите обществени и пазарни модели, утвърдили репутацията на тези страни като предпочитан и безспорен бранд – например САЩ, които отдавна са възприемани като “страната на неограничените възможности”.

Е, ние смятаме, че всяка страна – и на първо място собствената ни страна, България – може да бъде страна на неограничените възможности. Но това най-вече зависи от собствените ни избор и посветеност: да се превърнем в личности отдадени на реализиране на личния си потенциал и оттам на обществения и националния ни потенциал. Ние вярваме в това, че България може да бъде страна на неограничено реализирания потенциал. Това е право, задължение и привилегия на всички нас – българите в страната и по целия свят.

Моля, включете се в диалога! Помогнете ни да разпространим и тестваме тази идея! Благодарим.
Желаем успех на всички българи по цялата Земя!

Анкета “Защо емигрираме от България?!”

https://apps.facebook.com/my-polls/yrgqtm

Остани в България - Природата

 

Document_2015-03-09_11-46-56(1)

 

България – земя с богато културно-историческо наследство и мащабни перспективи за туристически бизнес

България като целогодишна туристическа дестинация с акцент върху културно-историческия туризъм, са фокусна точка в политиката на популяризация на държавата ни, след проведеното на 20.01.2015 г. заседание на Националния съвет по туризъм. Целта е да се разкрие потенциала на страната ни и да бъдат привлечени допълнителни туристи.
„Министър Николина Ангелкова представи и списък с конкретни културно-исторически маршрути в страната, които бизнесът ще може да добави при разработката на туристически пакети. С новата концепция за налагане на България като целогодишна туристическа дестинация ще бъде съобразена и Годишната програма за национална туристическа реклама.
От месец март стартира и мащабна рекламна кампания на България по Евроспорт, Дискавъри, Евронюз и Нешънъл Джиографик.
Предвидено е страната ни да се рекламира и на пазари, които биха могли да компенсират очакваните през тази година загуби от руски и украински туристи. Такива са например Полша, Румъния, Сърбия, Турция, Германия, Великобритания и др.
През 2015 г. се предвижда България да се представи с 5 национални щанда на туристическите изложения в Берлин, Москва, Лондон и Киев и с 35 информационни щанда на други изложения.
От април до юли тази година Българските тракийски съкровища ще бъдат представени в Лувъра, което също е уникална възможност за популяризация на страната като културно-историческа дестинация.
На заседанието на Националния съвет по туризъм бе представена и концепцията за разделяне на страната на туристически райони. Районирането ще повиши конкурентоспособността на туристическите услуги и ще направи България разпознаваема чрез идентичността на районите. Предвижда се центровете им да са Русе, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Бургас, Варна, Смолян, Казанлък, София.“

 

IMG_1213

Успяваме в България – митове за работата в чужбина, факти за световната миграция

Решаваш да заминеш. Тук не ти харесва, мръсно е, чуваш, че цари беззаконие, че младите хора завършват висше образование и после работят като сервитьори, защото заплащането е по-добро.
Добре.
А къде ще отидеш? Какво ще работиш?
Отваряме обявите в Гугъл:
Работа в Германия – фаянс, теракота.
Цялостен хотелски персонал лято 2015 г.
Работа в турски и гръцки таверни в Англия.
Складови работници и електрокасисти в Чехия.
Аха.
Да, но поне ще печеля повече пари отколкото тук.
Сигурен/ а ли си?
Кой ти каза?

Външно министерство предупреждава за измами при работа в чужбина.
Условията на предложенията за работа обаче много често се разминават с действителността, когато хората стигнат на новото си работно място. Оказват се принудени да работят и живеят в мизерни условия, без никакво заплащане или минимално спрямо обещаното. В повечето случаи работодателите взимат документите им за самоличност под някакъв предтекст и ги задържат при себе си. Следват заплахи, че ще ги обявят пред полицията за нелегално пребиваващи и нелегално работещи. Друг начин на трудова експлоатация е на работниците да им се дава малка сума от изработеното от тях, като им се обещава издължаване през следваща седмица или следващия месец. Ситуацията, разбира се, се повтаря и през следващата седмица или следващия месец и така работодателят става “длъжник” на работника с хиляди евро и той не може си тръгне без да ги получи.

Капаните на работата в чужбина
В повечето от случаите хората стават жертва на трудова експлоатация заради липса на информация. От агенцията по заетостта съветват да проверяваме както мястото, на което отиваме, така и дали фирмата посредник е лицензирана.
Измамите с обяви за работа в чужбина зачестяват, отчитат от Инспекцията по труда. Най-много случаи са свързани с неизплащане на възнаграждения, командировъчни, както и липсата на посреднически договори с чуждестранните работодатели.

Каква е ситуацията в България?
Според окончателни данни на Националния статистически институт за миграцията в страната ни през 2013 г., 18 570 души са се преместили и регистрирали да живеят в страната ни, а 19 678 души са напуснали страната ни.
Според данни на НСИ средният брой на наетите лица в икономически дейности и сектори през 2014 г са общо 2 166 199, от които 541 046 в държавния сектор, а 1 625 153 в частния.
Никак не е малко, нали?

Работа в България има. И то такава, каквато ти искаш и търсиш.

А как стои въпросът с миграцията по света?
Знаеш ли, че за последните 4 години над 300 000 души са емигрирали (напуснали страната) от Ирландия?
4 от 10 са на възраст 15 – 24 години.
Половината от тях – между 18 и 24 години.
5 от 10 души на възраст 25 – 34 години са обмисляли да напуснат страната
Данните са събрани в резултат работата на 50 младежки организации в Ирландия.

BBC ни съобщава: рекорден брой хора напускат Обединеното Кралство!

Вълната на емиграция се активизира след 1991 г. в Англия, като през 2013 г напусналите страната са над 100 000, а броят на имигриралите в страната е започнал прогресивно да намалява през 2011 г. и през 2013 г. е станал с близо 100 000 души по-малко.
Според лонгитюдно проучване, обобщено през 2013 г. , първата основна причина за емиграция от Обединеното Кралство е търсене на работа (250 000 души), следвано от обучение – 150 000 души.
Очевидно всички хора, не само българите, имат тенденцията търсят щастието си другаде. Дори и в развитите страни. Тези, към които насочваме поглед и мечтаем, че ще намерим щастието си.
Също така не малък брой хора се заселват тук, в България. Регистрират се, работят, създават бизнес и популяризират страната ни.
Кока Кола се мести в България. Ти накъде?! – ви попитахме днес в нашата фейсбук страница.
BBC: “Кока – Кола реши да основе европейското си седалище в България“

България може да бъде страна на неограничените възможности. Но това зависи най-вече от собствените ни избор и посветеност.

 

Document_2015-04-02_10-39-3

 

Кариера: Успяваме в България.

Кариерата в България може да бъде много успешна. Всеки от нас може да живее в просперитет тук, вместо да търси кариерно развитие вън от страната. Знаехте ли че,

България е на 1во място в Европа по атрактивност за “изнесените бизнес процеси” в световен план?! Не е нужно да напускаме страната си, за да работим за големи работодатели на добри заплати. Интересен факт – докато много от студентите ни мечтаят да учат и работят във Великобритания, според изследване на БиБиСи / BBC всеки 5 британец възнамерява да напусне страната си, преди да е навършил 40! И коя е причина номер 1 за емиграция на англичаните например?! Няма да повярвате: търсене на работа и добра заплата. В световната класация България заема 3то място (след Виетнам и Филипините) сред желаните дестинации в аутсорсинг бизнеса (outsourcing).

Защо България е предпочитана на пазара на изнесените бизнес процеси?!

Ето няколко значими фактора за международните инвеститори и работодатели:

– Добро и адекватно образование на наетите.

– Добри езикови умения, владеене на чужди езици.

Ниски цени на трудовите ресурси, разходи за работни заплати.

Ниски цени на наеманите бизнес площи.

Качествено, дълбоко и скоростно интернет покритие.

– Автономно мислене, предприемчивост и лидерски качества на българите.

– България е член на Европейския съюз.

 

Можем да очакваме, че и занапред България ще продължи да се налага на пазара на изнесени услуги за международните компании. Това може да бъде и твоята лична история и статистика.

 

КАКВА Е ТВОЯТА ПРИЧИНА ДА ОСТАНЕШ И ДА УСПЕЕШ В БЪЛГАРИЯ?!
Сподели я с нас, с близките и приятелите си!

 

Бизнес сграда

 

България лидер по ръст на сделките с бизнес имоти в ЕС през 2014 г.

Какво означава това? Можем ли да успяваме в България? Да проектираме, да инвестираме, да строим?
Модерната бизнес среда е възможна и това зависи от нас!

 

“България отбелязва най-високия ръст на сделките с бизнес имоти сред държавите в Европейския съюз през 2014 г., показва новото издание на Глобалния инвестиционен атлас на консултантската компания Cushman & Wakefield, представено от стратегическия й партньор в България и Македония Forton.

Проучването обхваща пазарите в 62 страни. Сред тях България е водеща по ръст в ЕС с увеличение от 226% на обема на сключените сделки в сравнение с година по-рано.

По данни на Forton през 2014 г. в страната са продадени бизнес имоти на обща стойност 286 млн. долара (254 млн. евро). Статистиката обхваща сделки с офиси, хотели, индустриални имоти, търговски центрове и строителни терени.”

 

 

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела