google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Оставаме в България! Успяваме в България!

Оставаме в България! Успяваме в България!

През месец март Фондация Деца на България и приятели най-накрая пристъпи към реализация на една своя стара и близка на сърцето ни инициатива.

ДА ОСТАНЕМ В БЪЛГАРИЯ!
ДА Й ПОМОГНЕМ ДА ПРОСПЕРИРА!

 

По неофициални данни за последните 25 години страната ни е изоставена от над 2 000 000 души. Ние вярваме, че всеки има право на добър живот и достъп до равни и свободни възможности.
Но от друга страна вярваме, че не е необходимо да се прехвърляме отвъд океана или в западноевропейските ни столици, за да се фокусираме върху добродетели като:
– лична инициатива,
– упорство и постоянство,
– дисциплина и фокус,
– свобода в изразяването,
– изобилие и финансова стабилност,
– растеж и принос.

Естествено, че има страни, в които тези ценности са залегнали не просто в учредителни административни или законодателни декрети, но и в самите обществени и пазарни модели, утвърдили репутацията на тези страни като предпочитан и безспорен бранд – например САЩ, които отдавна са възприемани като “страната на неограничените възможности”.

Е, ние смятаме, че всяка страна – и на първо място собствената ни страна, България – може да бъде страна на неограничените възможности. Но това най-вече зависи от собствените ни избор и посветеност: да се превърнем в личности отдадени на реализиране на личния си потенциал и оттам на обществения и националния ни потенциал. Ние вярваме в това, че България може да бъде страна на неограничено реализирания потенциал. Това е право, задължение и привилегия на всички нас – българите в страната и по целия свят.

Моля, включете се в диалога! Помогнете ни да разпространим и тестваме тази идея! Благодарим.
Желаем успех на всички българи по цялата Земя!

Анкета “Защо емигрираме от България?!”

https://apps.facebook.com/my-polls/yrgqtm

Остани в България - Природата

 

Document_2015-03-09_11-46-56(1)

 

България – земя с богато културно-историческо наследство и мащабни перспективи за туристически бизнес

България като целогодишна туристическа дестинация с акцент върху културно-историческия туризъм, са фокусна точка в политиката на популяризация на държавата ни, след проведеното на 20.01.2015 г. заседание на Националния съвет по туризъм. Целта е да се разкрие потенциала на страната ни и да бъдат привлечени допълнителни туристи.
„Министър Николина Ангелкова представи и списък с конкретни културно-исторически маршрути в страната, които бизнесът ще може да добави при разработката на туристически пакети. С новата концепция за налагане на България като целогодишна туристическа дестинация ще бъде съобразена и Годишната програма за национална туристическа реклама.
От месец март стартира и мащабна рекламна кампания на България по Евроспорт, Дискавъри, Евронюз и Нешънъл Джиографик.
Предвидено е страната ни да се рекламира и на пазари, които биха могли да компенсират очакваните през тази година загуби от руски и украински туристи. Такива са например Полша, Румъния, Сърбия, Турция, Германия, Великобритания и др.
През 2015 г. се предвижда България да се представи с 5 национални щанда на туристическите изложения в Берлин, Москва, Лондон и Киев и с 35 информационни щанда на други изложения.
От април до юли тази година Българските тракийски съкровища ще бъдат представени в Лувъра, което също е уникална възможност за популяризация на страната като културно-историческа дестинация.
На заседанието на Националния съвет по туризъм бе представена и концепцията за разделяне на страната на туристически райони. Районирането ще повиши конкурентоспособността на туристическите услуги и ще направи България разпознаваема чрез идентичността на районите. Предвижда се центровете им да са Русе, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Бургас, Варна, Смолян, Казанлък, София.“

 

IMG_1213

Успяваме в България – митове за работата в чужбина, факти за световната миграция

Решаваш да заминеш. Тук не ти харесва, мръсно е, чуваш, че цари беззаконие, че младите хора завършват висше образование и после работят като сервитьори, защото заплащането е по-добро.
Добре.
А къде ще отидеш? Какво ще работиш?
Отваряме обявите в Гугъл:
Работа в Германия – фаянс, теракота.
Цялостен хотелски персонал лято 2015 г.
Работа в турски и гръцки таверни в Англия.
Складови работници и електрокасисти в Чехия.
Аха.
Да, но поне ще печеля повече пари отколкото тук.
Сигурен/ а ли си?
Кой ти каза?

Външно министерство предупреждава за измами при работа в чужбина.
Условията на предложенията за работа обаче много често се разминават с действителността, когато хората стигнат на новото си работно място. Оказват се принудени да работят и живеят в мизерни условия, без никакво заплащане или минимално спрямо обещаното. В повечето случаи работодателите взимат документите им за самоличност под някакъв предтекст и ги задържат при себе си. Следват заплахи, че ще ги обявят пред полицията за нелегално пребиваващи и нелегално работещи. Друг начин на трудова експлоатация е на работниците да им се дава малка сума от изработеното от тях, като им се обещава издължаване през следваща седмица или следващия месец. Ситуацията, разбира се, се повтаря и през следващата седмица или следващия месец и така работодателят става “длъжник” на работника с хиляди евро и той не може си тръгне без да ги получи.

Капаните на работата в чужбина
В повечето от случаите хората стават жертва на трудова експлоатация заради липса на информация. От агенцията по заетостта съветват да проверяваме както мястото, на което отиваме, така и дали фирмата посредник е лицензирана.
Измамите с обяви за работа в чужбина зачестяват, отчитат от Инспекцията по труда. Най-много случаи са свързани с неизплащане на възнаграждения, командировъчни, както и липсата на посреднически договори с чуждестранните работодатели.

Каква е ситуацията в България?
Според окончателни данни на Националния статистически институт за миграцията в страната ни през 2013 г., 18 570 души са се преместили и регистрирали да живеят в страната ни, а 19 678 души са напуснали страната ни.
Според данни на НСИ средният брой на наетите лица в икономически дейности и сектори през 2014 г са общо 2 166 199, от които 541 046 в държавния сектор, а 1 625 153 в частния.
Никак не е малко, нали?

Работа в България има. И то такава, каквато ти искаш и търсиш.

А как стои въпросът с миграцията по света?
Знаеш ли, че за последните 4 години над 300 000 души са емигрирали (напуснали страната) от Ирландия?
4 от 10 са на възраст 15 – 24 години.
Половината от тях – между 18 и 24 години.
5 от 10 души на възраст 25 – 34 години са обмисляли да напуснат страната
Данните са събрани в резултат работата на 50 младежки организации в Ирландия.

BBC ни съобщава: рекорден брой хора напускат Обединеното Кралство!

Вълната на емиграция се активизира след 1991 г. в Англия, като през 2013 г напусналите страната са над 100 000, а броят на имигриралите в страната е започнал прогресивно да намалява през 2011 г. и през 2013 г. е станал с близо 100 000 души по-малко.
Според лонгитюдно проучване, обобщено през 2013 г. , първата основна причина за емиграция от Обединеното Кралство е търсене на работа (250 000 души), следвано от обучение – 150 000 души.
Очевидно всички хора, не само българите, имат тенденцията търсят щастието си другаде. Дори и в развитите страни. Тези, към които насочваме поглед и мечтаем, че ще намерим щастието си.
Също така не малък брой хора се заселват тук, в България. Регистрират се, работят, създават бизнес и популяризират страната ни.
Кока Кола се мести в България. Ти накъде?! – ви попитахме днес в нашата фейсбук страница.
BBC: “Кока – Кола реши да основе европейското си седалище в България“

България може да бъде страна на неограничените възможности. Но това зависи най-вече от собствените ни избор и посветеност.

 

Document_2015-04-02_10-39-3

 

Кариера: Успяваме в България.

Кариерата в България може да бъде много успешна. Всеки от нас може да живее в просперитет тук, вместо да търси кариерно развитие вън от страната. Знаехте ли че,

България е на 1во място в Европа по атрактивност за “изнесените бизнес процеси” в световен план?! Не е нужно да напускаме страната си, за да работим за големи работодатели на добри заплати. Интересен факт – докато много от студентите ни мечтаят да учат и работят във Великобритания, според изследване на БиБиСи / BBC всеки 5 британец възнамерява да напусне страната си, преди да е навършил 40! И коя е причина номер 1 за емиграция на англичаните например?! Няма да повярвате: търсене на работа и добра заплата. В световната класация България заема 3то място (след Виетнам и Филипините) сред желаните дестинации в аутсорсинг бизнеса (outsourcing).

Защо България е предпочитана на пазара на изнесените бизнес процеси?!

Ето няколко значими фактора за международните инвеститори и работодатели:

– Добро и адекватно образование на наетите.

– Добри езикови умения, владеене на чужди езици.

Ниски цени на трудовите ресурси, разходи за работни заплати.

Ниски цени на наеманите бизнес площи.

Качествено, дълбоко и скоростно интернет покритие.

– Автономно мислене, предприемчивост и лидерски качества на българите.

– България е член на Европейския съюз.

 

Можем да очакваме, че и занапред България ще продължи да се налага на пазара на изнесени услуги за международните компании. Това може да бъде и твоята лична история и статистика.

 

КАКВА Е ТВОЯТА ПРИЧИНА ДА ОСТАНЕШ И ДА УСПЕЕШ В БЪЛГАРИЯ?!
Сподели я с нас, с близките и приятелите си!

 

Бизнес сграда

 

България лидер по ръст на сделките с бизнес имоти в ЕС през 2014 г.

Какво означава това? Можем ли да успяваме в България? Да проектираме, да инвестираме, да строим?
Модерната бизнес среда е възможна и това зависи от нас!

 

“България отбелязва най-високия ръст на сделките с бизнес имоти сред държавите в Европейския съюз през 2014 г., показва новото издание на Глобалния инвестиционен атлас на консултантската компания Cushman & Wakefield, представено от стратегическия й партньор в България и Македония Forton.

Проучването обхваща пазарите в 62 страни. Сред тях България е водеща по ръст в ЕС с увеличение от 226% на обема на сключените сделки в сравнение с година по-рано.

По данни на Forton през 2014 г. в страната са продадени бизнес имоти на обща стойност 286 млн. долара (254 млн. евро). Статистиката обхваща сделки с офиси, хотели, индустриални имоти, търговски центрове и строителни терени.”