google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » ПОКАНА ! Посетете Изложбата “100 години, 100 плаката” в Регионална Библиотека “Пенчо Славейков” гр. Варна

„За нас е истинско удоволствие да приемем библиотечни плакати от цял свят, насърчаващи четенето – сподели с нас  Кристиана Димчева, главен библиотекар в РБ „Пенчо Славейков“. – Към тях сме добавили и познати на варненци плакати от различни наши инициативи, свързани с четенето и книгата.“

Цялата публикация, прочетете тук: http://www.chernomore.bg/kultura/2016-10-17/100-godini-100-plakata-gostuva-vav-varnenskata-biblioteka

varna-dsc05674

 

Плакатите съдържат и носят послания, разкриват един друг прозорец към света в този необикновен процес на създаване на личността, когато се общува с книгата. Едновременно с това е и едно обръщане към семейството, защото четенето тръгва именно от дома, където родителите дават пример на децата в периода на тяхното израстване и формиране на личността. Плакатите са насочени и към най-малките деца, които четат и толкова са захласнати от четенето, че дори малкото паяче наднича с любопитство, за да види какво е това, което малкото човече държи“, добави с усмивка г-жа Димчева.

Изложбата привлича погледите и със своите цветове, и се радва на голям интерес от страна на читателите.

varna-64824a99cbcfcc2e57582f320f802f85

Изложбата можете да посетите до 30 октомври в сградата на Регионална  Библиотека ” Пенчо Славейков” гр. Варна.

#ЧЕТИ

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела