google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Вижте Презентация “100 Години, 100 Плаката” – Изложба в Изложбата!

Скъпи приятели, през Юни 2015 година, стартирахме Изложба “100 Години, 100 Плаката” – библиотечни плакати от цял свят, които ни припомнят за ценността на културата на четенето, книгите и библиотечното дело.

Кампанията е част от “Общонационална кампания за публично четене на глас” на Фондация “Деца на България”. Стартирахме в трите ключови културни центъра на София: Столична Библиотека, Национална Библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” и Национален Дворец на Културата.

Продължихме в сътрудничество с библиотеки, университети, културни и арт центове в столицата и 30 града на България. В добрите медии, над 60 локации само в София и достигнахме над 260 000 българи ЗАЕДНО!

“Искаме да направим едно колективно припомняне, от една страна, на всички българи, на семействата, учителите, четящите; от друга страна, колко са важни книгите, дори във времето на радиото и телевизията не са загубили значимостта си. Другото, което ни е много важно, е че това е колективно припомняне, в смисъл, че идва от много места по света.” – коментира за Българско Национално Радио Ясен Николов, основател на Фондация “Деца на България” и куратор на изложбата.

Щастливи сме да ви споделим презентация с плакати екипите и местата, на които бяхме – първа част, очаквайте продължение с вашите снимки и принос!

Благодарим ви за новите приятелства, вдъхновението и възможността да творим заедно, да разширяваме света си и да се свързвваме по нови начини!

Продължаваме заедно и през 2017 – та!

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела