google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Изложба “100 Години, 100 Плаката” гостува в Регионална Библиотека “Захарий Княжески” в Стара Загора

Стара Загора е 6 – ят поред от 30 – те града, в които гостува първата пътуваща изложба “100 Години, 100 Плаката” – книжни плакати със синтезирани послания за ценността на книгите, четенето и библиотечното дело през изминалите над 130 години.

От 21 Ноември до 20 Декември, жителите и гостите на града получават покани на десетки езици от държави от цялата планета да четат, да се образоват и съобщностяват в библиотеките:

“Всички имат възможността да видят как са гледали обществата в началото на 20-и век на четенето, как по време на първата, на втората световна война. Ние самите имаме възможността да се разходим заедно из миналото, практически из цялата планета” коментира Ясен Николов, основател на Фондация “Деца на България” и куратор на Изложбата.

img_2781a img_2784a img_2793a img_2798a

Изложба “100 Години, 100 Плаката” е инициатива на ФДБ, част от Общонационална Кампания за публично четене на глас, която вече обхвана и ангажира над 200 000 българи на живо и онлайн.

Можете да посетите изложбата от 21 Ноември до 20 Декември в Регионална Библиотека “Захарий Княжески” в Стара Загора.

До момента Изложбата е била в главните културни центрове и университети на столицата и продължава в 30 български града, както и в по-добрите български медии.

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела