google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » ПОДКРЕПИ КАМПАНИЯ: Хималайски уроци – благотворителен проект за хората от Непал

11896173_10207517313230419_3766950670769942146_nСтоян Маринов, автор:

“Доживяхме и този прекрасен момент – книгата е в предпечат и до края на август влиза в печатница.

Дума да няма – за коректорска, редакторска, дизайнерска и предпечатна работа се намериха прекрасни хора, които симпатизират на благотворителната кауза и направиха чудеса от храброст, за да стане тази книга готова за печат с безпогрешно слово и интригуваща корица, съвсем безкористно, като жест към хората в Непал. Поклон към всички тях!

С печата нещата стоят другояче – хартията си е хартия, мастилото – мастило. Печатницата наистина даде невероятно добра цена за готовия продукт, но няма как да стане съвсем безплатно…

Работата е там, че в момента не съм в цветущо финансово положение, за да извадя необходимите 5000 лв и да заработят машините. Стигам до поговорката “Сговорна дружина планина повдига” и се обръщам към всички Съмишленици и Хора, за които не е безразлично правенето на добрини.

Нека поясня, че идеята да издам тази книга не обслужва някаква нужда от популярност или опит да се възползвам от събитията. Когато се появи на бял свят ще се убедите, че не е поредният пътепис или разтягане на локум, а едно подсещане за някои позабравени добродетели, които за съжаление можем да открием само в “изостаналите” страни. И не на последно място, решил съм и е обявено на корицата, че авторският хонорар ще бъде насочен към хората от Непал, които и до ден днешен нямат покрив над главата, въпреки че това вече не е модна тема и забравихме този факт докато се суетим покрай омбудсман, местни избори, Биг брадър и други родни и безкрааайно по-важни карикатурки.

Да се върна към конкретната идея: търся съмишленици, които да ми помогнат финансово да реализираме този благотворителен проект докрай. Към тези, които не се чувстват съпричастни, но все още не съм ги изгубил до този ред – моля, споделете. Може сред вашите приятели да се намери някой, който да поиска да се включи. Едно копченце, долу, вдясно. Щрак, готовооо…

Всъщност, ако всеки сподели този “статус”, ще се получи лавинообразен ефект, но с положителен резултат!

Варианти много, няма да ограничавам идеите, ето какво ми се върти в главата към момента:

1. Предварителна поръчка на една или повече бройки. Корична цена – 16лв за мека корица или 18лв за твърда корица. Доставка – на 28-ми септември, при официалното представяне на книгата, разбира се – лично, с автограф от мен и другите разбойници от групата. Може и чрез куриер, за приятелите извън София.

2. Безвъзмездно дарение на произволна сума. За трицифрени суми и нагоре си запазвам правото да подаря на приносителя непалска фланелка от ограничен тираж 10бр. с уникална бродерия или екземпляр от книгата с посвещение.

3. Тримесечен безлихвен заем, който ще бъде върнат при падеж или при достигане на положително салдо от достатъчно продадени копия на книгата, което от двете условия се осъществи по-рано.

Ще има и ограничен тираж бройки с твърда корица, още отсега са запазени за дарители и предварителни поръчки.

Като допълнителен стимул от мен, обещавам да предоставя на съмишлениците безплатно копие на DVD или Blu-Ray от филма за Хималаите, който все още е на етап описване на суровите материали. Поставил съм си срок за завършването му до края на годината, имайки предвид амбициозната задача и количеството суров материал, за да не го претупам и да не ми мине черна маца път, пу-пу! Изкуството иска жертви
smile emoticon

Шегата настрана, оставам в очакване на добри новини и добротворчество!

Парите мога да получа в брой, в София (пишете на лични) или по банков път на добре познатата банкова сметка на фондация Деца на България (IBAN: BG98 FINV 9150 1200 1790 71), които моят приятел Ясен Николов ми предоставя незабавно. За основание, моля посочвайте “Хималайски уроци” – поръчка или дарение. При поръчка, уточнявайте бройки и вид корица.”

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела