google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Покана: 18 Октомври, 19.00 ч., Концерт – Спектакъл за 20 години ЖЕСТИМ И ПРИЯТЕЛИ.

pokana-1-2 pokana_2-2-1

Той представя усърдната работа и нестихващ ентусиазъм в подкрепа творческото развитие на хората с увреден слух и техните постижения в света на сценичните изкуства.

Юбилеят ще бъде отбелязан и отпразнуван с Концерт – Спектакъл на сцената на Национален музикален театър „Стефан Македонски“  на 18 октомври /вторник/ от 19:00 часа заедно приятели, работили през годините с група ЖЕСТИМ – обичани български изпълнители от различни поколения. Това е причината концертът да носи посланието „Продължаваме заедно“!

Столична община подкрепя работата, свързана с инициативи, концерти и спектакли на хората с увреден слух, на група ЖЕСТИМ и театър Мим – Арт, както и развитието и интеграцията на хората и творците в неравностойно положение.

Билети можете да закупите на Касата на Национален музикален театър „Стефан Македонски“, или за Ваше улеснение, да заявите на нашия имейл, както и на следните телефони: 0889 911 281, 0884 800 008.

КРАТКО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ГРУПА ЖЕСТИМ

Група за синхронно пеене и танци ЖЕСТИМ е създадена от Мария Атанасова през 1996 г. Групата е сформирана от глухи деца, които интерпретират песните на родни и чужди изпълнители с мимика и жест – езикът на глухите хора. През годините усърдна работа и купища идеи са преминали 20 лишени от слух деца, част от които завършиха НАТФИЗ „Кр. Сарафов“, станаха майки и бащи. За 20 години ЖЕСТИМ се е появявал над 160 пъти в родния ТВ ефир, присъствал е в родната преса над 120 пъти, разказвано е за тях в радиоефира над 100 пъти. Носители са на над 30 награди, грамоти и дипломи от различни фестивали и участия. Носители са на Наградата – Грамота за принос в българската култура на Министерство на Културата, участвали са в стотици събития, отразени от медиите, пред широката публика, разпознаваеми и достойни.

 

 

 

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела