google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Включете се като доброволци в добрата Кауза на Зам. Министър Калин Каменов!

 

Фондация “Деца на България” подкрепя добрата кауза на заместник-министъра на младежта и спорта Калин Каменов за набиране на доброволци за 07 Март в Горубляне:

 

Ето и цитат от личния блог на Господин Каменов за детски и младежки политики:

“Трябват ми 20 ранобудни младежи, с които в събота – 7 март да свършим една полезна работа. Ще отидем до Горубляне и ще се погрижим за едно изоставено място. Идеята е да се превърне в обучителен център за деца с аутизъм. Ще разчистим, ще озеленим…ще го направим по-приветливо. След това ще почерпя по една лимонада.

Повече информация какво точно трябва да се прави, какви инструменти ще са нужни, както и карта до конкретното място ще изпратя по мейла на изявилите желание да поработим за добра кауза.

Надявам се до края на седмицата да сме се събрали.

Предварително благодаря за активното Ви гражданско поведение.

Може да изявите желание на kamenov_kalin@hotmail.com

Ето го и линка към блога:

http://kalinkamenov.com/2015/02/nabiram-dobrovolci/

 

dobr1

 

 

 

 

 

 

 

 

„Имам голямо желание всички държавни институции, общински и неправителствени, доброволчески и младежки организации да обединим усилията си в намаляването на младежката безработица в северозападния район на страната. Приоритетът на ММС като институция, която има ангажименти по намаляването на младежката безработица, е  активизиране на всички младежки организации с тази дейност. Не трябва само да се отчитат проведени срещи и консултации, а да отчитаме резултата от тях. За мен това ще бъде индикатор и ако това не се промени в работата на младежките организации, начинът на финансиране ще бъде променен следващата година. Поздравление за колегите от Враца, че полагат усилия това да се случва, но това не трябва да бъде един или два пъти в годината. Това трябва да е постоянната работа на всички  заедно. Проблемът е, че младите хора не са мотивирани. Точно тук е нашата работа, трябва на място да се ходи при тези млади хора, за да се мотивират. Това е най-трудната стъпка в работата с тях. За първи път тази година финансирането е със 100 000 лв. повече, и ако ние успеем да помогнем на младите хора и  покажем резултати,  естествено може да искаме и бюджетът за следващата година да бъде по-голям. За 2015 г. одобрените проекти са на стойност 1,4 млн. лв. Общо 49 проекта на младежки организации са одобрени в цялата страна, 30 неправителствени организации  ще управляват МИКЦ. Това е хубаво, но недостатъчно. Успеем ли тази година да променим съдбите поне на 1 000 млади човека в страната, смятам, че това е успех“, казва заместник-министърът за своето очакване за повече мобилна работа с младите хора.
Цялата статия можете да намерите тук:

 http://mpes.government.bg/Pages/Press/News/Default.aspx?evntid=EnjVTGCTZc8%3D

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела