google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Заповядайте на 19 и 20 септември на Фестивал на изкуствата, културата и занаятите „Лозенец Диша” 2015

Фестивал на изкуствата, културата и занаятите „Лозенец Диша” 2015 ще се проведе за първа година на територията на район „Лозенец“ на 19 и 20 септември.

LD_poster

Програма на Фестивала:

19 септември

12:00 – 19:00 Изложение

19:00 – 22:00 Концерт с участието на Funky Miracle, Jeremy, Милена Славова, Роси Кирилова, Теди Кацарова, Гергана Николаева и Силвия Кацарова

20 септември

12:00 – 19:00 Изложение

Очакваме ви на бул. “Джеймс Баучер” от ул. “Петър Станчев” до ул. “Златен рог”.

Фестивал на изкуствата, културата и занаятите „Лозенец Диша” 2015 ще се проведе за първа година на територията на район „Лозенец“ на бул. “Джеймс Баучер” от ул. “Петър Станчев” до ул. “Златен рог”.
С подкрепата на фондация „София диша”, се надяваме, нашето събитие, да носи в себе си традицията на едноименния летен фестивал, който се провежда в столицата вече 6 г. Той ще представи едно съчетание между модерното градско изкуство, местната култура и алтернативните начини за прекарване на свободното време.

„Лозенец диша“ ще даде възможност на представители на различни групи изпълнители да представят своята творческа дейност, която развиват на територията на район „Лозенец”. 
От малкото магазинче с домашно направените картички и подаръци за специалните ни поводи, през цветните мъниста на ръчно направените бижута до изящните произведения на изкуството, изцяло сътворени от деца.

Ще дадем възможност за изява на танцови школи – латино, улична самба, суинг и др., чиито представители ще запознаят присъстващите с изкуството на танца чрез безплатни демонстрации и индивидуални уроци.
Демонстрации по въздушна йога, капоейра, цигулка, китара са само част от изпълненията, които през целия ден ще се поддържат доброто настроение на гостите.

Имаме желанието да покажем на общността част от културният живот на район „Лозенец”, събран на едно място и да дадем възможност на всеки да открие твореца в себе си.
За това залагаме на представянето чрез workshop– малки работилници за изкуства, в които освен с готови изделия, изложителите ще демонстрират различните техники за направата им. Така ще постигнем основната цел на фестивала, а именно активното участие на посетителите в представянето на участниците и възможността да станат част от процеса по създаване на изкуството.

В рамките на фестивала ще бъде направена изложба – нашия град през погледа на децата, която ще представи уникалната гледна точка на малките жители на София.

Не на последно място гостите на фестивала ще могат да се насладят на богатствата на земята, отглеждани с много любов и донесени директно от производителите и представени от тях на нашия фермерски пазар.

Първия ден на фестивала „Лозенец диша“ ще завърши с тричасов концерт, в който ще вземат участие любими български музикални звезди Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Росица Кирилова, Милена Славова и групите Джереми и Фънки Мирикъл.

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела