google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Програми 2014-2015

Програми 2014-2015

 

Фондация “Деца на България” свързва помагащи с търсещи помощ в сферата на интегралното добруване и прогрес на личности и групи. Тя разработва и синтезира методи и практически приложения за растеж на личността и утвърждава реална култура на принос и взаимопомощ.

Ние сме иноватори с класическа основа и интереси, които интегрират работа с всички възрастови групи на българското общество – от базово ниво на физическо оцеляване и оздравяване, до ниво на национално интелектуално и духовно лидерство.

В акциите ни влизат над 30 вида дейности: от събиране на средства от дребни дарители, пазаруване и раздаване на храна на социално слаби, през кампании за превенция на криминално поведение и психологическа подкрепа за семейства в криза, групови медиации и хармонизация до реализация на лидерски програми за корпоративния свят и националното предприемачество.

В различните направления активираме ад хок и постоянно оперативни екипи доброволци от 10 до над 150 души.

 

Актуални програми към 2015 година:

 

Програма “Дари храна на бедни” – 2014 – 2015

 

Програма “Чети книга за приятел (в нужда)” –  2014 – 2015

 

Програма за развитие на женско лидерство “Подкрепяй момичетата” – 2014 – 2015

 

Програма “Спри провала ни – не на наркотиците, алкохола, безразборния секс” 2014 – 2015

 

Мисия България – 2014 – 2015

 

Програма “Лидерство за ученици и студенти” – 2014 – 2015

 

Програма “Превенция на престъпността” – 2014 – 2015

 

Програма “Коледни Кошници” – 2014-2015

Предварителните ни данни показват разрастване на инициативата ни.

Скъпи приятели – щастливи сме да споделим, че в кампанията ни 2014-2015 стигнахме до 7 града с над 1200 дарени през този период по предварителни данни. София, Пловдив, Кюстендил, Димитровград, Бургас, Трявна и Лом. Благодарим на всички ви за участието като дарители, доброволци и координатори. Основните групи получатели бяха възрастни от домове за стари хора, деца в неравностойно положение, ползватели на кухни за бедни към кухни под егидата на Столична Община и БПЦ София.

Молим ви да не спирате кампаниите по споделяне на доброто и през следващите месеци. Струва си! Има значение приносът ви! Благодарим.

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела