google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Програми 2007-2009

Програми 2007-2009

Фондация Деца на България работи в няколко основни направления – хуманитарна помощ, образование, информационно обезпечаване, индивидуално и групово развитие, социално предприемачество и развитие на духовна социална култура.

 

В момента са активни следните програми:

ОСНОВНИ ПРОГРАМИ

“Рафаил” – хуманитарна помощ и подпомагане на работата на домове за деца с увреждания и деца без родители.

“Гавраил” – работа по изграждане на информационна инфраструктура и подобряване на комуникацията между специализираните институции, неправителствените организации и обществото.

“Михаил” – работа по развиване на най-добри практики в областта на дарителската култура в България.

 

ПРОГРАМИ В СЪТРУДНИЧЕСТВО

“Жълти Стотинки” – съвместна инициатива с Клуб МСН за организиране и подпомагане на микродарения от ученици и учебни заведения за болни деца.

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела