google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Работилница за Идеи – Читалня в Градската Градина

Работилница за Идеи – Читалня в Градската Градина

Workshop_chitalnq_1 Workshop_chitalnq_5 Workshop_chitalnq_6 Workshop_chitalnq_7 Workshop_chitanlq_2 Workshop_chitanlq_3 Workshop_chitanlq_4

 

Коя е Твоята Добра Кауза?

Запознай се с Работилница за Идеи – Читалня в Градската Градина

 

Каква е Идеята?

Павилионът в градската градина пред Народния театър, който от години е неизползваем и доскоро незаконна постройка,  да се превърне в модерна читалня с книги със съвременни български и международни автори. Читалнята ще функционира и като библиотека, от която всеки да може да наеме книга за даден период срещу абонамент, или просто да вземе книга за деня и да я чете на открито в летния сезон.

Освен читалня, там ще бъде и туристическа информационна точка, където чужденците могат да получат информация за интересни места и събития, да си вземат карта и да си купят сувенир. През лятото ще има и игри на открито за чужденците под формата на кубчета с българската азбука, с които да пишат имената си.

Ще има ежеседмична програма от четения на български съвременни автори. Предвижда се и по-богата културна програма като прожекции на стената на градската галерия, изложби на открито и много други събития.

Каква е целта?

Основната цел е да се създаде културна точка, билетен център, откъдето всеки да може да си закупи билет за културно събитие и като цяло място, на което хората да се събират и говорят за изкуство.

 

На 14 и 15 Февруари се проведе уъркшоп, организиран от “Сдружение за градски читални”, Сдружение “Трансформатори”, ЕАСА – Европейската асоциация на студенти архитекти, който имаше за цел да изработи идеен проект за визията на интериора и функционалната страна на постройката.

Какъв е призивът ни за действие към вас?

Включете се в създаването на библиотечен фонд – дарете книги на съвременни български автори ( написани след 1990 г.).

Свържете се с нас,

Очакваме ви!

 

Лице за контакт:

Александра Генова

Телефон: 0888856295

E-mail: genova.alexandra@gmail.com

 

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела