google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Национална Мрежа за Децата ви канят: Заповядайте на Младежки Форум VOICE IT. 26 години от подписването на Конвенцията на ООН за правата на детето

На 20 ноември 2015 се навършват 26 години от подписването на Конвенцията на ООН за правата на детето. По този повод Национална мрежа за децата организира младежкия форум VOICE IT: Мнение от значение, на който са поканени младежи от цяла България.

Сред основните двигатели на събитието са членовете на младежка мрежа “Мегафон”.
12243414_1036499309734897_4473199072142719318_n
Заповядай и ти, защото твоят глас е важен!

Поканата във Фейсбук е тук:

https://www.facebook.com/nmdbg/photos/gm.862881123808429/1036499309734897/?type=3&theater

Ние от Национална мрежа за децата вярваме, че младите хора имат право на мнение и участие по темите, които засягат техния живот. Насърчаването на детето да прави избор го учи на независимост, а упражняването на мнение е процес, в който то се учи да формира и да изказва мисли. Ако участва във вземането на решения по въпроси за своя живот, то ще знае как да прави това много по-добре, когато порасне. Включително и защото ще знае, че вземането на решения е последвано от ангажимент и отговорност за изпълнението им.

Включете се във форума VOICE IT: Мнение от значение, където ще имате възможност да чуете четири вълнуващи представяния на конкретни инициативи и осъществени идеи от деца, млади хора и подкрепящи възрастни. Следобедът ще бъде разделен на различни панели, щандове и работилници, където всеки ще открие и ще участва в това, което му е най-интересно. Театър Цвете ще представи две сцени с участието на младежи и на публиката във формата Форум театър.

Вход свободен.

Събитието се организира в рамките на проект “Мегафон: Детско и младежко участие за по-добро гражданство”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

http://www.ngogrants.bg/

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела