google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Изложба “100 години, 100 плаката” в Университетска Библиотека на СУ “Свети Климент Охридски” в месеца на Свети Климент:

Интервю с Доцент Анна Ангелова, Директор Университетска Библиотека на СУ “Свети Климент Охридски” за една от най-красивите библиотеки в света, за любовта на читателите, младите лидери на България.

Месец на Свети Климент и Климентови дни в СУ “Свети Климент Охридски”. 

“Всички имат възможността да видят как са гледали обществата в началото на 20-и век на четенето, как по време на първата, на втората световна война. Ние самите имаме възможността да се разходим заедно из миналото, практически из цялата планета” коментира Ясен Николов, Основател на ФДБ и създател на изложбата.

Изложба “100 Години, 100 Плаката” е Проект на Фондация “Деца на България”, част от “Общонационална Кампания за Публично Четене на Глас”, която популяризира културата на ценене на обществените библиотеки, библиотечното дело и публичното четене.

Стартира едновременно в 3-те ключови културни центъра на София: НДК, Столична Библиотека и Народна Библиотека.

За нас е чест, че вече и Университетска Библиотека при СУ “Св. Климент Охридски” е дом на Изложбата, заедно с УНИБИТ, УАСГ.

Изложбата продължава в 30 български града, както и в по-добрите български медии.

Вече обхвана и ангажира над 200 000 българи на живо и онлайн.

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела