google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » 2 юни – отдаване на почит и празнуване в Община Слатина

FullSizeRender

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се чества ежегодно в кв. “Хр. Ботев” на район “Слатина” в деня на смъртта на поета Христо Ботев – 2 юни 1876 г.

На 2 юни на площада пред паметника на поета-революционер Христо Ботев в кв. “Хр. Ботев”, на възпоменателно тържество за саможертвата на Ботев и загиналите за свободата на България, кметът на Район „Слатина” Наталия Стоянова, общинските съветници Живка Новкова и Нина Чанева, и жителите на квартал „Христо Ботев”, почетоха великия поет и борец за свобода с венци и цветя, както и с рецитация на негови стихове. Звучаха възрожденски песни.
Животът и делото на великия български поет и революционер Христо Ботев, оставил достоен пример за поколенията чрез героичния си живот, блестящото си творчество и стихотворенията си, превръщат втори юни в ден за преклонение пред безсмъртието.

 

FullSizeRender(2)FullSizeRender(1)

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела