google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Помогни на Деца без родители във Велико Търново – пари, храна, учебници

Благотворителна акция „Достоен живот за изоставените деца на България”!

Фондация “Деца на България” подкрепя каузата на Фондация “Любов без край” и заедно апелираме за вашата помощ!

Ако и вие вярвате, че всяко дете има право на достоен живот, включете се в акцията, за да осигурим нужните:
Храна
– Перилни препарати
– Финансова помощ
– Учебни пособия

Разберете повече:

След като кметицата на село Гостилица, област Велико Търново, продава земята, на която е построен домът за деца лишени от родителска грижа, той е закрит и възпитаниците му са разпределени в други домове из страната.

Десет деца на възраст от 8 до 14 години, отглеждани в този дом биват изправени пред дилемата да останат на улицата или да се върнат обратно при родителите си, които ги искат, но само на хартия. Учителката по английски език, Мариана Пенчева, поема грижата за тях и заедно със сестра си наемат със собствени средства апартамент във Велико Търново.

Децата са без дрехи, обувки, учебни пособия и помагала, но въпреки това всяко едно от тях посещава редовно училище в града и са изключително дисциплинирани. Освен това – участват в танцов състав за народни танци, занимават с творческа дейност – изработват картички, рисуват и имат желание да се развиват и да живеят достойно.

Апел за подкрепа към обществото:

Нека протегнем ръка с доброта и да зарадваме малчуганите, като осигурим най-нужното. Екип на Фондация “Любов без край” е посетил децата през месец октомври и ги е зарадвал освен с лакомства и плодове, с топли зимни дрехи, обувки, бельо, храна, средства и препарати за лична хигиена. Само за месец ноември сметката за ток е била 505 лв., което автоматично намалява от нужните за деня средства, както и от храната.

Включи се в инициативата, дай своя личен принос сега!

Лице за контакти:
Управител на фондация „ Любов без край ” – Станислава Фердинандова
Телефон за контакт: 0877 237 727; 0889 791 002
До 8 февруари 2015г. може да се свържете с нас и да предоставите осигурените от вас артикули, както и да преведете по всяко време средства по сметката на Мариана Пенчева.

Мариана Иванова Пенчева;
BG17BUIN70011052424808 Велико Търново,
Алианц Банк България АД BUINBGSF

 

988855_602782799822105_7645677783312695683_n

Имаш кауза?

Попълни формуляра на линка по-долу!

Привлечи за каузата си!
Ние подкрепяме твоята кауза и смятаме, че повече хора имат да научат за нея. Помогни ни да ти помогнем да помагаш:

 

 

https://docs.google.com/forms/d/1cWppAmVSIX8UGOP2d4qdUhA3ToZplkSdoIIdfkaYBhA/viewform?c=0&w=1

Comments

comments

Comments are closed.

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела