google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » 7 Дни добро – с Калина. Доброто е естествено!

Ден Трети от „7 дни Добро“

Доброто е естествено!

Тази сутрин си помислих – това, доброто,дали не е скучна работа? Живеем в свят във времена, когато дори и доброто трябва да се рекламира, има си адвокати….за да се забележи, трябва да е цяло Шоу. Помислих си го, да…и почти реших, че днес  ще напиша нещо забавно…..да се понаправя на шут, да се посмеем…..Актрисата в мен скочи:

„ А бе, хей,….хората живеят бързо, трябва нещо да ги забавлява, да се забавят…“.

Разбира се, че и това може да е добро….само ако ти идва отвътре…..Днес, обаче, не ми се пише, не ми се говори, нямам вдъхновение, нито въображение. Днес естествено ми идва да съм тиха и наблюдаваща. Във филма „Младият Папа“ с Джъд Лоу има една провокираща мисъл, която запомних и тя е:

„Доброто без въображение е просто показност“.

Когато започнах тази поредица, не си поставих за цел да споделям всеки пореден ден. Подкарах моето добро или по скоро то ме подкара, ала няма как да е задължителна тази дейност, нали? Не искам да съм неестествена. Доброто е добро, само ако е автентично. Има дни, в които само присъстваш, позволяваш, наблюдаваш, натрупваш, но няма какво да подадеш нататък.

Тогава най-доброто е просто да те има – истински, такъв, какъвто си – без поза, без маска, без задължителност.

Пак в същия филм, младият Папа отговаряше на въпроса:

„Къде е Бог? – В усмивките на децата.“

Днес ще си пусна детски филм, ще се свържа с детето в себе си – да погледам света наивно и любопитно. За мен днес, това е добро.

Има ли деца около вас? Разкажете им приказка или изслушайте тяхната! Ако няма деца наоколо,  спомнете си коя беше вашата любима приказка и защо точно тя? Как изглеждаше книжката или кой ви я разказваше? Поканете детето в себе си, на срещата с вас, днес. И ако няма какво да си кажете, помълчете заедно, прегърнати! Това е добро!

Ето, че все пак, споделих нещо – себе си, такава, каквато съм, тук и сега и …

Това Е Добро!

Просто бъдете естествени! Позволете си себе си на себе си!

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела