google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Коледни Кошници и Женско Лидерство във Филиал Сердика на Столична Библиотека!

 

🎄Коледни Кошници 🎄 И касти и жени лидери 🕊 във Филиал Сердика Столична Библиотека!
На 20 декември подготвихме 30 пакета и говорихме за силата на служенето, която подобрява съдбата, разширява света ни и е решение за всеки проблем:

Дарихме 🎄Коледни Кошници 🎄 за деца, родители и лекари в детско онкологично отделение към УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ”. 
Раздадохме лично пакетите, които подготвихме с женската ни група във Филиал Сердика Столична Библиотека.
Трогнахме се взаимно с родителите и децата и си припомнихме колко голяма е силата на взаимното повдигане  С мотивация за оздравяване и вяра, поздравяваме смелите семейства и лекари и ви подкрепяме!

“До преди това да ни се случи, не знаехме нищо нито за болестта, нито за това колко стотици хиляди родители и деца имат този проблем и живеят така… Благодаря ви, че знаете и идвате, за да ни повдигнете”, ни каза една майка в детска онкохематология “Царица Йоанна – ИСУЛ”, когато влязохме с Ilona Krasteva в стаята им със сина й.
Един малък, но мислен, изговорен, направен лично и с внимание, от цял екип, пакет, може да донесе утеха, внимание, вяра. Общуването, обмена, виждането помежду ни, го правят.
Този пакет носи състраданието на всички участващи и свързани и това се усеща. С лично, ангажирано отношение и присъствие, всеки от нас може да е този, който носи светлината в мрака и напомня на страдащите, че не са сами.
Благодаря за възможността да правя и свидетелствам това с проектите и екипите ни във Фондация “Деца на България”. И да срещаме и присъединяваме все повече поддръжници и активни агенти на тази добра промяна и огласяването й!”

~Теодора Иванова, доброволец и координатор екипи “Коледни Кошници” ФДБ

 

Нели Йотова, специален педагог, деца със специални нужди:

“Ако хората се обединяват в полезни каузи, светът ще стане едно чудесно място! Ценното беше още, че ми позволи да изляза от утъпканата пътека на ежедневните дейности и да се потопя в усещания и чувства. На място и с хора, които вибрират с чиста енергия!”

 

Хеджнан, екип женско лидерство Филиал Сердика Столична библиотека:

“Приготвянето на кошниците по това време на годината си е наистина незабравимо изживяване.  Оставя те с усещане за топлина за отминаващата година, оставя те с усещането, че си направил нещо за другите и не само – но и за себе си. Затова ще оставя едно мое послание тук като референция :
Направи подарък за друг, за да си подарък на самия себе си…”

 

Стела Стефанова, екип женско лидерство Филиал Сердика Столична библиотека:

“Да бъдеш от екипният дух на безкористни действия на Коледни Кошници на Фондация „Децата на България“и повода да зарадваш още няколко човешки същества, прави този момент едно невероятно преживяване. Чрез доброволчество давате най-скъпият и безценен дар, който бихте могли да дадете на някого – доброта и любов.”

 

Мария Иванова, логопед, ресурсен учител, асистент и доброволец “Светофар”:

“Коледни кошници, Идея вдъхновена от ФДБ/ЯН

Доброто в нас, което иска да се прояви

В предколедните дни имах щастието да участвам в няколко бригади по коледни кошници.

Първата бригада са децата, с които през лятото два месеца и половина, в неделите, правехме молитвата на св.Франциск от Асизи. Тези деца сами изработиха картички и украсиха свещи, подготвиха кошници  за седем възрастни, болни хора, които не могат да излизат от домовете си. Сами обиколиха хората по къщите и им поднесоха даровете. Много ценно за мен беше да усещам вдъхновението и ентусиазма на децата да даряват добро.

Бях част и от екип в Столична библиотека, филиал Сердика. Различно място, различно усещане- уют, ухание на книги, заедност, празник и кратка лекция по женско лидерство.

Втората кошнична бригада е нашата сутрешна група по пранично енергийно лечение. Всички се събрахме и действахме като единен механизъм, който твори добрини за дом за стари хора. Особено вълнуващо за мен беше самото поднасяне на подаръците, срещата с непознатите, възрастни хора. Пристъпвахме в стаите им леко, внимателно и насреща ни погледи изпълнени с почуда, изненада, последвана от радост, вълнение  и благодарност от срещата ни и от вниманието поднесено с кошницата. В мен още звучат думите им :

„ От кои сте вие? Студенти ли сте? Ще идвате ли пак? Това всичко само за мен ли е ?“

И след въпросите, думите на благодарност и добри  пожелания.

„Бъдете все така добри! Бъдете здрави!

Не остарявайте никога ! Никога нищо да не ви боли!“

В този ден аз дадох и получих много. Осъзнах ФДБ, екипът ми, себе си ,  като голяма, по малка и още по малка кошница на светлина и любов, които се изливат една в друга от най- голямата към по – малките. И осъзнах, че това не са кошници, това е човещина, това е просветление. Да виждам  другия като душа, която е като мен и се нуждае от внимание, зачитане и любов.

Велико е !”

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела