google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Как Прилагаме Наученото от Четенето? Мисловни Карти и Дискусия в 119 Училище

В началото на “Седмицата на Четенето” в 119. СУ „Акад. Михаил Арнаудов” в София, екип от Фондацията работи с учениците от два шести класа на тема – Как прилагаме наученото от книгите в реалния живот.

Един учебен час, в който децата научиха какво е мисловна карта и как могат да учат бързо и по-ефективно, как да търсят и да откриват отговорите по дадена тема, урок, интерес, но и най-важното как да откриват себе си.
Знание за цял живот.

Всеки си помисли за своя любима книга, герой и направи своята мисловна карта. Търсихме отговорите на важни въпроси и откривахме безценни отговори. Говорихме, че лидер е човек, който води другите – в нашата тема лидер е авторът, лидер е любимият главен герой, който ни променя, лидер е читателят, лидер съм аз.

Благодарим на учителите, които с въодушевление и отдаденост търсят начините да помагат истински на децата да израстват. Благодарим на всички, чийто безценен опит, мъдрост и знание за вечните ценности можем да споделяме с вас.

Благодарим за системното усилие за растеж, споделяно и насърчавано за всеки от нас на основателя на Фондацията Ясен Николов, който казва: “Личностният потенциал е най-важният капитал.”

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела