google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Национална Кампания Превенция на Фондация “Деца на България” и Партньори:

Превенция и лечение на алкохолна и наркотична зависимост: представяме ви специалисти, центрове и връзки за информация, помощ и лечение за ранна превенция, както при изявени проблеми на зависими и техните семейства, близки и роднини.

За повишена обществена осъзнатост и взаимопомощ: 

 1. Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите-София

Издава бюлетин, в който ще се запознаете с разнообразни теми за превенция и лечение на наркомании:

Брой 1:

Бюлетин брой 1.3:

Брой 2:

 

Бюлетин брой 2: “9 – та Национална конференция по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата с наркотични вещества” в Благоевград. 

Актуална информация за осъществени и предствоящи събития на фейсбук страницата на центъра.

За контакти:

Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите:

02-944-64-97

E-mail: info@sofiamca.org

Дневен консултативен център за деца, юноши и родители: 

02-931-12-02

 

2. Сдружение “Майки срещу дрогата”

Сдружение “Майки срещу дрогата” в Пловдив е създадено от Веселина Божилова и Елка Паникян през ноември 2003 година и с подкрепата на народния представител Владимир Дончев бе официално регистрирано от Пловдивския окръжен съд с решение 1966 от 17.03.2004 година. В неговите цели е записано, че с обединените сили на майки, бащи и близки на зависими деца, както и на съмишленици, то ще се бори за спасяването на децата в Пловдив, ще обогатява културата на гражданите по този въпрос, ще работи и за промяна на държавната политика в тази сфера. Сдружението се явява резултат на естествена, наболяла потребност от обединение на пострадали семейства, които искат да помогнат на други родители, за да избегнат грешки и да помогнат качествено на децата си.

Документален филм за сдружение “Майки срещу дрогата”, реализиран по проекта “Наркотиците-преживяно и осмислено”:

За контакти:

Веселина Божилова – Основател

maikiplovdiv@gmail.com

032 289466, 088 8461654

 

3. Превенция и лечение на алкохолизъм

Д-р Иван Добринов е консултант към Сдружение “Майки срещу дрогата” – гр. Пловдив и член на Сдружение за психосоциална рехабилитация и ресоциализация “Избор” – гр. Стара Загора.

 

Д-р Иван Добринов: Алкохолизмът е болест на мозъка!

Заболяването има две фази – пристъп и ремисия, а това значи, че човек може да спира и отново да започва с пиенето Употребата на алкохол в Европа превишава двойно средния световен показател. На наскоро проведената Международна конференция за борба с алкохолизма проф. Ейлин Канър, директор на Института по здравеопазване в Университета в Нюкасъл, предупреждава: “Правителствата на европейските страни трябва да имат ясен и обективен поглед върху най-съвременните изследвания на алкохолизма и да предприемат решителни действия. Ниските цени на алкохола и безотговорният маркетинг са една от основните причини за поощряване на пиянството”. Участниците в този форум призовали властите във Великобритания да последват примера на Шотландия, като определят минимална цена за единица алкохол и забранят рекламата му. Оказва се, че англичаните са най-пиещата нация в Европа, ново изследване показало, че всяка осма смърт в страната е предизвикана от алкохол. Уважаеми читатели, да спрем със статистиката дотук. Тя е достатъчно стряскаща. Проблемът е огромен и сякаш се задълбочава все повече. Как се лекува тази болест? Дали може напълно да се излекува? Какви са възможностите у нас, в България? На какво да разчитат болните и техните родители? За всичко това разговаряме с д-р Иван Добринов – лекар-психиатър в Държавна психиатрична болница – град Раднево. Той е началник на шесто мъжко отделение, а пациентите му са хора с оформена зависимост към алкохол и наркотици. Д-р Добринов е консултант към Сдружение “Майки срещу дрогата” – гр. Пловдив и член на Сдружение за психосоциална рехабилитация и ресоциализация “Избор” – гр. Стара Загора.

Цялото интервю можете да намерите тук.

В блогът на Д-р Добринов ще намерите още статии, връзки към материали, специалисти.

За контакти:

0888305694

e-mail: ivandobrinov@yahoo.com

 

 

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела