google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Лидерска Поредица с 11 Д Клас от НПМГ!
31.10: “”Три пъти за щастие” казваме обикновено и именно щастливи и обнадеждени си тръгваме след тази трета среща с невероятните 11д на НПМГ. Споделените думи и емоции, разкритията на работилницата по емоционална и интегрална интелигентност още звучат в нас, усмихва ни и обещанието да продължим нататък приключението в опознаване на силите и взаимодействията във вътрешния ни свят.”
~ Веселина Рангелова, преподавател, доброволец и координатор проект, екип ЯН, ФДБ.

Поредицата е част от програма Нова българска интелигентност, младежко лидерство, култура на етика и ранна превенция на Ясен Николов и Фондация “Деца на България”.

24.10: Втора поредна седмица с 11 Д клас на НПМГ “Акад. Л. Чакалов” и доброволците ни ☀️🧠 Подобни срещи на споделено изследване, носят ценност за всеки участник. Ето част от отзивите:

“Тези срещи са ни важни, защото те сега са 11-ти клас и толкова много неща ги вълнуват, че не винаги имат кога и с кого да поговорят за важни теми, като тази за толерантността, например.” – г-жа Димитрова, класна на 11 Д клас.

“За втори пореден път, екип доброволци на Фондация “Деца на България”, имахме възможността да проведем дискусионна среща и работилница с ученици от 11 Д клас на НПМГ.
През четирите базови емоции и емоционалната интелигентност, преминахме към ролята на практическия метод “Светофар” за ефективно излизане от негативни ситуации и преодоляване на нежелани навици или поведение, с помощта на малки и лесно осъществими стъпки. Обединихме се около това, колко е важно и полезно да спираме за осмисляне, преди да се впуснем в действие, което би могло и да не е в наш най-добър интерес.
Дискутирахме толерантността и нетолерантността, за да разграничим кога ги проявяваме, като разширихме опитността и интелигентността ни с помощта на семантичен облак.”
~ Момчил Сяров, екип ФДБ, доброволец.

„Прекарах едно невероятно приключение с гимназистите. Макар и за час. Това ме върна назад, към моите ученически години, което ми даде възможност наистина да се докосна в една нова училищна атмосфера. Да си сред ученици, които са в разцвета на силите си, с най-различни цели и амбиции, е доста обогатяващо. Нашата мисия като група беше да разширим техните познания на тема “толерантност”, а от друга страна ние имахме какво да научим от тях, и то много! На прага на цялото това приключение, самата аз бях ученичка!
Затова казвам – обогатяващо си е!“
~ Хеджнан Хаджиисмаил, екип ФДБ, доброволец.

“Коренът на всички перипетии не идва единствено от учениците. Много е важна правилната връзка родител-дете, учител-дете.
Това да си доброволец, да даряваш част от себе си и уроците на пътя, който си изминал, там, от тях, до тук – сега, би им помогнало много повече от знание в учебник. Ако имаш знания, дай и на другите да се докоснат и огреят от тях!”
~ Р. Руснеова, екип ФДБ, доброволец.

„Срещите с ученици винаги са много вълнуващи и различни. Сякаш всеки един клас има своя собствена динамика и енергия. Тук ми направи впечатление, че в началото темите им бяха далечни и по-бавно влизаха в тях. Но когато започнаха да ги дискутират вътрешно, самите те откриха, че като че ли има какво да научат един от друг, това ги вдъхнови и отделиха повече енергия на упражнението с мисловна карта за толерантност“
~ Н. Неков, екип ФДБ, доброволец.

Поредицата е част от програма Нова българска интелигентност, младежко лидерство, култура на етика и ранна превенция на Ясен Николов и Фондация “Деца на България”.

17.10: ✨ “Срещите помежду ни са безценни. Да отделим време и внимание на важните разговори, на откритията, неподвластни на времето, но променящи го качествено, също.

С много споделеност и моменти на съкровеност ще запомним първата ни среща с невероятните 11д на НПМГ.
Работилницата за емоционална и интегрална интелигентност продължава в изследване на стойността и достойнствата ни, тези, с които обогатяваме и себе си, и обкръжението ни, които усилваме, когато сме заедно и когато гледаме на света като на наш дом”.

~ Веселина Рангелова – преподавател, треньор, доброволец и координатор проект.

Кампания и лидерска поредица с екип на Ясен Николов и Фондация “Деца на България” за развитие на култура на етика, интегрална интелигентност и добра воля.

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела