google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » На Среща с Културата и Световното Движение на Четенето през Годините и Днес, в Унгарски Културен Институт и Изложба “100 Години, 100 Плаката”

 

През месец Януари Институт Балаши – Унгарски културен институт в София, е домакин на Изложба “100 Години, 100 Плаката”. Заповядайте на ул. “Аксаков” 16 на среща със специален подбор унгарски плакати.

“Унгария е културна столица на цяла Европа. Дунав ни свързва и имаме възможност да наблюдаваме тези постери, които, точно като река, ни свързват духовно, в света на идеите. Всеки, който участва в тази изложба, като посетител, както и хората, които са наши домакини, имат възможността да се усетят като част от тази река.” – разкрива Ясен Николов, Основател на Фондация “Деца на България” и куратор на изложбата.

img_0626img_0596

“Искаме с тази изложба да популяризираме културата на четенето” – разказва Дьорди Димитров, Директор на Унгарски културен институт в София – “Интернет за съжаление отвиква хората от културата за четене и нашата цел е точно да популяризираме четенето и да възвърнем част поне от тази култура”.

img_3935 img_3931

“Да се потопим в атмосферата на различните страни, съответно, атмосферата на посланията. Не само да четем книги, не само да наблюдаваме как другите четат, а да усетим, че сме част от едно много голямо движение” – кани всички Ясен Николов.

img_0626 img_0596

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела