google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Изложба „И Тя Като Мен“ в Мраморно Фоайе на Българското Национално Радио.

“И ТЯ КАТО МЕН” е официално и материално в Българско Национално Радио. С благодарности към БНР, журналисти, водещи, репортери, директори и координатори в програми Хоризонт, Христо Ботев, София, България и Бинар.

ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ! 100%

Можете да чуете интервю с автора и куратор на кампанията и изложбата Ясен Николов тук.

Интервю за кампанията с Ясен Николов и Луиза Лазарова – БНР София.

Изложбата „И тя като мен“ е експонирана в Мраморното фоайе на Българското национално радио. С нея обществената медия се включва в национална кампания за превенция на насилието и дискриминацията срещу жените.

В шестнайсет плаката изложбата фокусира вниманието върху проблема, като представя лицата и социалните роли на момичета и жените като майки, дъщери, сестри и приятелки. Във всяка една от тези роли момичетата и жените имат нуждата да бъдат видени, чути и зачитани. Изложбата показва, че дискриминацията има тъжното лице на момиче, което не чуваме, не виждаме или не зачитаме и апелира, че решението на проблемите с неравенството между половете и насилието срещу жените е в ранната им превенция.

Организатор на изложбата е Фондация „Деца на България“, а автор на плакатите е Ясен Николов. Експозицията може да бъде видяна до края на месеца в Мраморното фоайе на БНР.

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела