google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Международна Програма Сътрудничество с Българските Училища в САЩ и Канада!

Международна Програма Сътрудничество с Българските Училища в САЩ и Канада!

 

Над 15 години, екипи психолози, предагози, филолози, доброволци на Фондация “Деца на България”, разработват и разпространяват обучителни материали за развитие на култура на етика, ранна превенция, лидерство, ефективно учене и интегрална интелигентност. Методите ни залагат на диалога и дискусиите – вътрешни и външни, които са ни толкова нужни да преживеем лично, да намираме вътрешната и дълбоката ни мотивация и да разгръщаме качествената ни реализация.

 

Международната ни кампания кани вас, преподаватели от българските училища по цял свят, родителите и учениците, да помислите, поговорите и разгърнете темите за кариерата и професионалната реализация чрез диаграми, инструкции и помощни материали. Ние вярваме, че връзката с образователните и професионалните ни корени в държавата ни на произход, както и реализацията в новия социум, от който стават част семействата при преместването им, играят ключова роля както за стабилната психо – емоционална адаптация, така и за разгръщането и потенциала на личността като цяло, където и да живее.  

Нашата facebook страница!

1. Общо въведение в програмата с Ясен Николов – основател на Фондация “Деца на България”, автор на програмите ни и идеен мотиватор за реализацията им, с над 20 години опит в предприемачеството, развитието на екипи и създаването на обучителни формати на национално и международно ниво:

 

 

2. Подход “Предназначение” с Теодора Иванова, психолог, консултант, инструктор и координатор проекти и екипи, водещ лекции и работни групи по мисловни карти, лидерство и интегрална интелигентност с преподаватели, психолози, ученици и студенти:

 

3. Какво прави хората проспериращи – подход “Златна гъска” с Радостина Русева, младши консултант, асистент – преподавател и координатор международни обучителни програми:

 

4. Подход “Страст” с Антонина Георгиева, асистент – преподавател, водещ поредици за мисловни карти, лидерство и интегрална интелигентност:

 

5. Традиционен подход спрямо професията на родителите с Веселина Рангелова, преподавател в Софийски университет, водещ поредици за миловни карти, лидерство, интегрална интелигентност, координатор училища и университети:

Канимви  да предвидите и проведете серия диалози по тези диаграми: 

 

 

 

 

 

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела