google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Изложба “100 Години, 100 Плаката” Вече и в Университетска Библиотека “Св. Климент Охридски”!

fullsizerender-17

Изложба “100 Години – 100 Плаката” – Библиотечни Плакати от Цял свят вече и Университетска Библиотека при СУ “Св. Климент Охридски” в месеца на патрона Свети Климент!

“Всички имат възможността да видят как са гледали обществата в началото на 20-и век на четенето, как по време на първата, на втората световна война. Ние самите имаме възможността да се разходим заедно из миналото, практически из цялата планета” коментира Ясен Николов, Основател на ФДБ и създател на изложбата.

 

img_7028

Изложбата е проект на Фондация “Деца на България”, част от “Общонационална Кампания за Публично Четене на Глас”, която популяризира културата на ценене на обществените библиотеки, библиотечното дело и публичното четене.

Изложбата продължава в 30 български града, както и в по-добрите български медии.

Вече обхвана и ангажира над 200 000 българи на живо и онлайн.

Библиотечните плакати датират от 1890 година до днешни дни и са от САЩ, Канада, Русия, Китай, Испания, Обединено Кралство, България и др.

 

 

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела