google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Обучение и Работни Групи по Ефективно Ускорено Учене и Мисловни Карти за Журналисти в Софийски Университет от ДНЕС!

 

Една от основните роли на журналиста, е да предава информация по структуриран начин. Той е очите, ушите, сетивата и интелигентността за цялата аудитория и общественост, до която достига новината, която отразява.

За важността и ценността на журналистите, обществената им отговорност, за смисъла и добрите примери, които студентите искат и могат да бъдат за цяла България, дискутирахме и учихме днес на интензивно обучение във Факултет по Журналистика на Софийски Университет “Св. Климент Охридски”.

IMG_4427

Работихме супер синтезирано и конкретно по структура на новина и покритие за деня на наша кауза. Фокус бяха конкретни и практични умения, развивахме емоционалната си интелигентност и измервахме подобрението в самочувствието, уменията ни за работа в екип.

Развихме карта за дипломна работа. 

“Ние разчитаме на това да повдигнем качеството, достойнството на журналистиката и правенето на новини, както и на разпространението. Това е задачата ни, естествено не става за един ден. Днешният уъркшоп е посветен на това – стратегия, поглед от високо и, съответно, конкретизацията с оглед на това високо качество” – коментира в интервю за БНР водещият Ясен Николов, основател на Фондация “Деца на България” с над 20 годишен опит в интерактивни обучения, работни групи, бизнес и информационно предприемачество. 

Цялото интервю и споделяне от студентката по Право Марина Николова, която участва в уъркшопа, можете да чуете тук.

IMG_4429

Заповядайте на 25.01 от 10.00 до 13.00 в зала 15, 31.01 от 09.00 до 14.00  и 01.02 от 09.00 до 13.00 ч. в зала 16, ул. “Московска” 49.

Обученията и работните групи са изключително полезни за: 

– Студенти по журналистика;

– Масови комуникации;

– Връзки с обществеността;

– HR;

– Книгоиздаване и книгоразпространение;

– Асистенти и асистент – преподаватели;

– Ученици;

– Педагози;

– Възпитатели;

Вход: свободен. 

Част от Национална Програма Нова Българска Интелигентност, Лидерска Програма “Учене до живот”, дискусионни общности и Алма Матер клубове на Фондация “Деца на България”.

IMG_4445

http://bit.ly/YNVideo 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела