google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » КОЛЕДНИ КОШНИЦИ със Скаутите на ВАРНА!

🎄 Коледни Кошници 🎄 в кашони, раздадоха два поредни дни, на 22 и 23 декември, скаутите от Скаутски клуб Compass – гр.Варна, като част от съвместно сутрудничество на добра воля!
Още снимки на целия процес: пазар, опаковане, носене и лично време с възрастни и бедни хора във Варна, можете да видите на страницата им. 

Специални благодарности на Ясен Николов, който прави възможни тези кампании, колаборации и осъвместяване! 
На Женя Младенова за сърдечния отклик, координация и на всички скаути, които посещават времето, енергията и труда си да правят добро и да служат!

“Коледни кошници е една чудесна инициатива, която даде възможност на децата в скаутки клуб Компас, да се докоснат до света на възрастни хора в тяхната общност. Хора, които често остават незабелязани за малките деца, защото техните пътища се разминават по улиците на големия град. Хора които са се трудили цял живот, а днес преживяват забравени от всички и оцеляват с малка пенсия, обездвижени и самотни. Коледни кошници пробуди децата за нуждите на възрастния човек, накара ги да се поставят на негово място и да се замислят от какво най-много биха имали потребност. Прекрасно беше, че наред с хранителните продукти от първа необходимост, децата предложиха и жест на внимание и сложиха в кашоните и малък коледен подарък изработен от техните ръце. Коледни кошници вмъкна децата в света на самотата и сивото ежедневие, търкулна ги по кривата на времето и ги прати на гости при техните баби и дядовци. А също и ги провокора да помислят за други инициативи, с които да помогнат отново на тези хора в бъдеще. Усещането за едно добро дело, придаде истински смисъл на Коледата тази година! 

 Бихме искали да продължим съвместната ни работа и в бъдеще, за да подкрепяме хората които открихме не само в деня преди Коледа, а системно през цялата година. Децата имат идеи да им помогнат по време на пролетното засаждане на градините, лятното обиране на плодове от дърветата и преди зимното прибиране на дървата. Ще се радваме да реализирам съвместно тези идеи.”
 
Екипът на Скаутски клуб Компас

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела