google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » ПОКАНА: 19 Март, Неделя: ЛЕЧЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ! Острието на Бръснача. От 11 часа в Есенс Център.

Заповядайте!

В непосредствена близост до пролетното равноденствие, когато ден и нощ се изравняват, ви каним на първото за тази година събитие от цикъла „Лечение за България“. Светлина и мрак се уравновесяват, за да ни напомнят, че равновесието е възможно и че на всички нива в живота си ние имаме нужда от него. В природата балансът трае за кратко, в човека той също се задържа трудно и затова нарекохме предстоящото събитие „Ходене по ръба на бръснача“.

Водещи: Атина Санториниу, Ваня Стойчева, Петър Няголов и Ясен Николов, автори на разнообразни и добре известни събития за личностна, национална и всеобща трансформация.


Кога: 19-ти март, неделя, от 11.00 до 14.30 ч.
Къде: Голямата зала на Есенс център в София, ул. „6 септември“ 37.
Вход: 20 лв.
Регистрацията започва в 10.30 ч.

ПРОГРАМА

11:00-11:45
Петър Няголов: „По ръба на бръснача с Енергията на Нулевата точка“.
Кое е онова състояние, в което нито подтискаме себе си, нито изпадаме в еуфория? Преди хиляди години Буда го е нарекъл „Средния път“. Днес ние го наричаме „приемане“. Но то продължава да ни убягва, защото не е от този свят. Приемането е отвъд добро и зло, правилно и погрешно, отвъд света на емоциите и желанията. То е измерение, до което стигаш, вървейки по тясната пътечка на будността и присъствието. Древните духовни школи са дали красноречиво име на тази пътечка: Острието на бръснача. По нея ще ни поведе някой, който също не е от този свят, някой, който идва от Не-битието и носи в себе си цялото Творение. Енергията на Нулевата точка може да бъде предадена и усвоена, за да ни върне в Първоизточника, от Който всички сме дошли.
Практика: Предаване Енергията на Нулевата точка.

11:45-12:30
Ваня Стойчева: „Как да изгладим противоречието между ума и душата“.

Духовният път често ни подтиква да излизаме извън зоната на комфорт. Отново и отново. Това създава усещане, че ходим по бръснач, че нямаме сигурност в нищо, защото няма структура или някой, който да ни го обещава и да е виновен, ако нещо не се получи. С времето обаче разбираме, че това е най-сигурният път. Защото го създаваме сами с помощта на бог и ангелите. Как да създаваме сами стъпките от нищото, поддържайки курса на личната мисия, без да се лутаме излишно?Практика: “Интегриране на страховете от промяната на фокуса”
В тази практика ще имаме възможност да видим живота през очите на Висшия си АЗ и Бог, за да разберем, че пътят на сърцето, който умът ни често приема като опасен и несигурен, за душата е най-доброто и стабилното за нас.

12:45-13:30
Атина Санториниу: „Да бъдеш или да не бъдеш“
Всеки ден животът ни е на карта, затова е важно как ще изиграем тази карта. Всеки ден вървим по тънкия ръб между живота и смъртта. И може би често, без да си дадем сметка, избираме не живота, а смъртта. Да бъдем, или да не бъдем? Атина разказва, увещава, шегува се, приканва всички присъстващи да участват в експерименти.

13:30-14:15
Ясен Николов: „Ножът и Везната на Езика“
Съзерцание и беседа върху словесността на ученика и нейните функции на пътя на усъвършенстването. Силата на Словото – разделящо, събиращо, балансиращо и трансформиращо. Теория и Практика.

 

 

 

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела