google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Поредица за Култура на Етика, Екипност и Интелигентност с Учениците от 6А Клас на 149 СОУ!

21.10: 🙌🏻☀️ “Вие ни помогнахте да станем по-единен клас”!

“Научихме се да се уважаваме повече и да сме по-сплотени”!

“Станахме по-добри и успяваме да се караме по-малко”!

Това ни споделиха приятелите ни от 6 клас на 149 СОУ Иван Хаджийски, с които днес беше последната от тази поредица срещи ( и предстоят още! 💛 ).

Толерантност и нетолерантност – кога, къде, как, защо ги проявяваме и ги проявяват към нас? Как се чувстваме, когато сме от едната и от другата страна?
Днес в клас дискутирахме тези ключови за позитивното ни взаимодействие разграничения. Оказа се не толкова лесно да преценим кога сме обективни, кога ние или нещо е добро или не. Когато търсим внимание с лошо действие или дума, можем ли реално да го “получим”? Или всъщност имаме нуждата да даваме, да изразим по-доброто ни и тогава намираме спокойствие и смисъл?!

Тези теми са актуални за културата и възпитанието ни на всички възрасти и ни дават нужната интелигентност и чувствителност да се задълбочаваме, за да намираме свобода и реализация. Да възприемаме, изразяваме и подобряваме – и нас, и средата ни.

Ще продължаваме да търсим и намираме следващите нива на въпроси и отговори, да работим с преподаватели, деца, родители, психолози и заедно да разгръщаме този толкова нужен диалог!

Програма и лидерска поредица на Ясен Николов и Фондация “Деца на България” за развитие на култура етика и добра воля, лидерство, което подобрява цялата ни среда.

 

14.10: 🌻 “Аз подобрявам моето училище!”🌻

Днес с младия, талантлив и изключително вдъхновяващ екип от 149 СОУ Иван Хаджийски, се изненадахме взаимно ☀️

По техните теми и рисунки от миналата ни среща, създадохме плакати с послания да пазим здравето, чистотата, уважението в цялата училище и да помагаме на всички там☀️
И те ни изненадаха с позитивните промени, подобрени отношения и лидерски качества, които все повече започват да проявяват!

“Аз правя добро!” – припомнихме си всички, че доброто вътре в нас и помежду ни, е въпрос на лично отношение, нагласа, споразумение и проявление! Което зависи от всеки от нас и всички нас заедно 

С мисловни карти развихме интелигентността и разграничителната ни способност и сплотихме целия клас с темата кое е хубавото да сме един клас 

Кампания и лидерска поредица с екип на Ясен Николов и Фондация “Деца на България” за развитие на култура на етика, лидерство, интегрална интелигентност и добра воля 

 

07.10: 🌻 И този понеделник мислихме, говорихме и действахме с доброто и новите ни приятели от 149 СУ “Иван Хаджийски” ☀️

Те ни изненадаха приятно освен с напредъка си през изминалата седмица, и с представление 🎬☀️👍

Днес разгърнахме темата за личния и груповия ни принос и коя е промяната, с която ще подобрим непосредствената ни среда – тази в училище  споделихме идеи за близкото добро и че случването му зависи от всеки от нас  определихме и създадохме позитивните послания и визии, с които ние ще си припомняме и ще припомняме и мотивираме и другите за това!

Кампания и лидерска поредица на Ясен Николов и Фондация “Деца на България” за култура на етика, добра воля и ранна превенция 

 

31.09: ☀️🤗 Днес имахме щастието да мислим, говорим и действаме за доброто  в един голям и успешен екип с ученици от 149 СУ “Иван Хаджийски” 🤗

Заедно опознахме по-близко кой се нуждае от нашата помощ, как можем и ще му/ им помогнем и как ще го правим 

Създаваме и развиваме тези творчески работилници, за да подхранваме автономната култура на добра воля, в която всеки е лидер и изявител, чрез замислянето, общуването, започването и участието си.

Щастливи сме да помагаме на деца, преподаватели и родители с инструментите ни и да виждаме светналите лица и съзнания на добрата промяна.

Да развиваме вярата, че си струва и че доброто има много измерения – от подкрепа за базови нужди, през грижа и внимание, до даване на знание и подпомагане на талантите и уменията на надарените деца.

Кампания на Ясен Николов, Фондация “Деца на България”  с нас, екип психолози, консултанти и треньори.

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела