google-site-verification: googlecac5c61be0c5046e.html ФОНДАЦИЯ "ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ" » Blog Archive » Работилница за Идеи – Читалня в Градската Градина

10393662_1453945674827903_4005972275515222247_n10986851_1453945788161225_9108443879366970786_nWorkshop_chitalnq_7Workshop_chitalnq_6

 

Коя е Твоята Добра Кауза?

 

Фондация “Деца на България” Подкрепя инициативата:

Работилница за Идеи – Читалня в Градската Градина

Ние вярваме, че си струва да има места за среща между хора и хората и идеите, съхранявани и споделяни в книгите.
Стани част от това. Върни книгите на разхождащите се Софиянци!

Каква е Идеята?

Павилионът в градската градина пред Народния театър, който от години е неизползваем и доскоро незаконна постройка,  да се превърне в модерна читалня с книги със съвременни български и международни автори. Читалнята ще функционира и като библиотека, от която всеки да може да наеме книга за даден период срещу абонамент, или просто да вземе книга за деня и да я чете на открито в летния сезон.

Освен читалня, там ще бъде и туристическа информационна точка, където чужденците могат да получат информация за интересни места и събития, да си вземат карта и да си купят сувенир. През лятото ще има и игри на открито за чужденците под формата на кубчета с българската азбука, с които да пишат имената си.

Ще има ежеседмична програма от четения на български съвременни автори.

Предвижда се богата културна програма като прожекции на стената на градската галерия, изложби на открито и много други събития.

Каква е целта?

Основната цел е да се създаде културна точка, билетен център, откъдето всеки да може да си закупи билет за културно събитие.

 

На 14 и 15 Февруари се проведе уъркшоп, организиран от “Сдружение за градски читални”, Сдружение “Трансформатори”, ЕАСА – Европейската асоциация на студенти архитекти, който имаше за цел да изработи идеен проект за визията на интериора и функционалната страна на постройката.

Какъв е призивът ни за действие към вас?

Включете се в създаването на библиотечен фонд – дарете книги на съвременни български автори ( написани след 1990 г.).

Свържете се с нас,

Очакваме ви!

 

Лице за контакт:

Александра Генова

Телефон: 0888856295

E-mail: genova.alexandra@gmail.com

 

 


 

 

ФДБ подкрепя информационно и рекламна всяка една добра кауза, която частно физическо лице, неформална и формална група, включително всяко регистрирано юридическо лице има желание да сподели със света – условието е да:

1 Формулирате добрата си кауза (с обществена насоченост)

2 Да формулирате апел към обществото

3 Да посочите данни за контакт с вас

 

Благодарим ви!

Линк към формуляра за попълване можете да откриете тук.

Имате нужда от помощ?! Позвънете ни: 0888 242149

Обяснете ни каква е каузата ви и ние ще ви помогнем да я доведете до света!

 

Успех от екипа ни!

Comments

comments

Post a Comment
Name:
Email:
Website:
Comments:

 • Поръчай Своята Книга

  Добрите лидери задават страхотни въпроси

  Дао за Всеки Ден Всички приходи от книгоразпространението на цитираните тук заглавия са с цел фондонабиране и подкрепа на лидерските програми на ФДБ в България.
 • 100 Години – 100 Плаката

  Изложба Библиотечни Плакати на ФДБ
 • Семинари

 • Сподели

 • Стани дарител:

 • Дари чрез PayPal

 • Вдъхновение

  Knowing others is intelligence; knowing
  yourself is true wisdom.

  Mastering others is strength, mastering yourself is true power.

  ~ Lao Tzu

  We are growing Ideas, but we're growing People as well. Where I might have had two potential successors, i now have 500.

  ~ John Chambers, CEO, CISCO

  I am responsible for making a positive difference in the world and to the quality of life in it. I live in constant and never-ending improvement.

  ~ Napoleon Hill

  "Ти си дете на Бог. Твоето преструване на дребен не служи на света. Няма нищо вдъхновяващо в свиването, което кара другите да се чувстват несигурни около теб. Ние сме родени, за да разкрием славата на Бог, която носим в себе си. Тя не е само в някои от нас; тя е във всеки. Когато позволяваме на собствената ни светлина да свети, ние несъзнателно даваме на другите хора позволението да сторят същото. Когато се освобождаваме от собствения си страх, нашето присъствие автоматично освобождава другите."

  ~ Нелсън Мандела